statcounter

Magento 2 base url ophalen in de code

Bij het programmeren in Magento 2 software komen we bij Codingbasics.net vaak het probleem tegen van het verkrijgen van de basis-URL van de huidige winkel. Dit was heel eenvoudig te doen in Magento 1, maar in de tweede versie van het Ecommerce CMS is het een beetje anders gedaan. In deze post laten we je zien hoe dit te doen.

Om de basis-URL in Magento 2 te krijgen, gebruik je de volgende code:

1$this->_storeManager->getStore()->getBaseUrl()

Je kunt ook de volgende code gebruiken, die je ook de winkel-ID geeft:

123$this->_objectManager->get(‘Magento\Store\Model\StoreManagerInterface’)                ->getStore($storeId)                ->getBaseUrl();

Om de Media basis-URL te krijgen, gebruik je het volgende:

1$this->_storeManager->getStore()->getBaseUrl(\Magento\Framework\UrlInterface::URL_TYPE_MEDIA);

En last but not least, om de link-URL te krijgen, gebruik je dit:

12$this->_storeManager->getStore()              ->getBaseUrl(\Magento\Framework\UrlInterface::URL_TYPE_LINK);

Hoewel het niet wordt aanbevolen, kun je ook de basis-URL direct in phtml krijgen door het directe gebruik van de objectmanager. Dit kan worden gedaan met het volgende codesnippet:

123$objectManager=\Magento\Framework\App\ObjectManager::getInstance();$storeManager=$objectManager->get(‘\Magento\Store\Model\StoreManagerInterface’);$storeManager->getStore()->getBaseUrl();

Dit is echter een zeer bron-intensieve taak die niet erg efficiënt is. Gebruik dit alleen als geen andere methode werkt, of als het stukje code zelden wordt gebruikt in je Magento 2-winkel. Als je meer vragen of problemen hebt, laat dan een reactie achter in de comments sectie hieronder en we zullen je antwoorden en helpen.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Coding Basics
      Logo