statcounter

Git: hoe maak je een nieuwe branch?

Door een nieuwe branch te creëren in je git repository, kun je een kloon maken van de master branch en er wijzigingen in aanbrengen, terwijl de echte master branch onveranderd en leidend blijft. Je kunt later je eigen branch samenvoegen met de master branch en je wijzigingen commiten. Als je aan een website werkt, terwijl iemand anders er ook aan werkt, is het misschien een goed idee om je eigen branch te creëren. Het is heel eenvoudig en gemakkelijk te doen, en het zorgt ervoor dat je wijzigingen nooit worden overschreven door iemand anders. Hier is een situatie die het nut van branching beschrijft:

Waarom Git Branch

Je werkt aan je website Je hebt een branch voor je wijzigingen gemaakt. Bijvoorbeeld: branch “link kleuren” Je merkt vervolgens op dat je logo niet is uitgelijnd met je inhoud en je wilt het probleem onmiddellijk oplossen. Omdat je op een andere branch was, kun je nu:

 • Terugschakelen naar je master branch.
 • De uitlijning van het logo corrigeren
 • De wijzigingen committen naar de Bare repository en ze op de live site halen.
 • Check je branch “link kleuren” opnieuw uit en ga verder met het werken aan je wijzigingen. Als je geen branches had gebruikt, zou je de hotfix niet zo gemakkelijk kunnen committen, omdat de bestanden van de onafgemaakte wijzigingen ook zouden worden gecommit. Dit had je volledige live site kunnen breken.

Om je nieuwe branch te maken, kun je het volgende commando gebruiken:

git checkout -b newbranchname

Je krijgt het bericht dat je naar je nieuwe branch bent overgeschakeld en je kunt beginnen met het aanbrengen van wijzigingen in je project. Wanneer je klaar bent om je wijzigingen te uploaden, moet je je branch samenvoegen met de master branch. Om dit te doen, moeten we terugschakelen naar de master branch, omdat we daarvandaan zullen mergen. Gebruik dit commando:

git checkout master

Nu je weer op de master branch bent, kun je je wijzigingen gemakkelijk mergen. Om dit te doen, typ je:

git merge newbranchname

De wijzigingen die je hebt aangebracht op de branch newbranchname zijn nu toegevoegd aan de master branch en kunnen worden gecommit.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Coding Basics
   Logo