statcounter

Hoe sluit je AirPods aan op je TV: Een stapsgewijze handleiding

Een van de vele voordelen van de Apple AirPods is hun brede connectiviteit. Met deze draadloze oordopjes kunt u niet alleen verbinding maken met uw iPhone of iPad, maar ook met andere apparaten, zoals uw televisie. Hoewel het proces misschien een beetje complex lijkt, is het in feite vrij eenvoudig. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het aansluiten van uw AirPods op uw TV. Deze handleiding werkt voor de Apple Airpods, Airpods Pro (1e – 2e generatie), en de Airpods Max modellen.

Compatibiliteit controleren

Het eerste dat u moet doen, is controleren of uw TV compatibel is met Bluetooth, aangezien dit de connectiviteitstechnologie is die AirPods gebruiken. Veel moderne smart-tv’s hebben ingebouwde Bluetooth-functies. Als dit niet het geval is, of als uw TV ouder is, zult u een Bluetooth-zender moeten aanschaffen om de connectiviteit mogelijk te maken.

Airpods Aansluiten op een TV met Bluetooth

Als uw TV Bluetooth ondersteunt, volgt u deze stappen om uw AirPods aan te sluiten:

 1. Zet Bluetooth aan op uw TV: Hoe u dit doet, hangt af van het specifieke merk en model van uw TV. Meestal kunt u dit doen via het instellingenmenu van de TV.
 2. Zet uw AirPods in pairing-modus: Open het deksel van de AirPods oplaadcassette, maar haal de AirPods er nog niet uit. Aan de achterkant van de case ziet u een kleine knop. Houd deze ingedrukt tot het statuslampje aan de voorkant van de case begint te knipperen.
 3. Verbind uw AirPods met de TV: Ga terug naar het Bluetooth-menu op uw TV. U zou nu de AirPods in de lijst met beschikbare apparaten moeten zien. Selecteer ze om een verbinding te maken.

Nu zou u het geluid van de TV via uw AirPods moeten horen. Als u problemen ondervindt, probeer dan de TV en de AirPods te resetten en het proces opnieuw te starten.

Airpods aansluiten op TV

Airpods Aansluiten op een TV zonder Bluetooth

Als uw TV geen ingebouwde Bluetooth heeft, is het proces iets gecompliceerder. U moet een Bluetooth-zender aanschaffen, die u via de audio-uitgang van uw TV op de audio-ingang van de Bluetooth-zender aansluit. Volg daarna deze stappen:

 1. Sluit de Bluetooth-zender aan op uw TV: Afhankelijk van het model van uw TV en de zender, gebruikt u mogelijk een 3,5 mm audio kabel, RCA-kabels of een optische kabel. Sluit de kabel aan op de juiste audio-uitgang van de TV en de audio-ingang van de zender.
 2. Stel de Bluetooth-zender in: Zet de zender aan en zet hem in pairing-modus. Raadpleeg de handleiding van de zender voor specifieke instructies.
 3. Verbind uw AirPods met de zender: Zet uw AirPods in pairing-modus zoals eerder beschreven. Uw zender zou nu de AirPods moeten detecteren en ermee moeten verbinden.

Nu zou u het geluid van de TV via uw AirPods moeten horen.

Tips voor een betere ervaring

 • Controleer of de AirPods voldoende opgeladen zijn voor gebruik. De batterijstatus kunt u controleren op uw iPhone of door de AirPods in hun case te doen en het deksel te openen.
 • Om te zorgen voor de beste geluidskwaliteit, zorg ervoor dat er geen grote objecten zijn tussen de AirPods en de TV of Bluetooth-zender die het signaal zouden kunnen blokkeren.
 • Als u problemen ondervindt met de verbinding, probeer dan de AirPods en de TV of Bluetooth-zender te resetten en opnieuw te verbinden.

Het aansluiten van uw AirPods op uw TV kan de kijkervaring aanzienlijk verbeteren, vooral als u wilt kijken zonder anderen te storen. Hoewel het misschien een beetje lastig lijkt in het begin, zult u merken dat het eigenlijk vrij eenvoudig is als u de stappen volgt. Veel kijk- en luisterplezier!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Coding Basics
   Logo