statcounter

Hoe installeer je een Magento patch

Met alle security patches die Magento de laatste tijd heeft uitgebracht, leek het ons een goed moment om een tutorial te schrijven die laat zien hoe je snel en gemakkelijk security patches kunt installeren. Voor deze tutorial is het nodig dat je SSH-toegang hebt tot je server.

Security patch? Wat is dat!

Elke keer dat er een groot lek wordt ontdekt in Magento, brengt het bedrijf een patch uit die het probleem oplost. De patch is een klein .sh-bestand dat je naar je server kunt uploaden en uitvoeren met een SSH-opdracht, daar komen we later op terug. De reden waarom Magento deze patches uitbrengt, is dat ze heel snel kunnen worden toegepast. We hebben een aantal zeer grote Magento-winkels geüpgraded en dat is een langdurig proces dat veel tijd kost. Vooral als de Magento-winkel veel extensies heeft die mogelijk niet compatibel zijn met een nieuwere versie van het CMS. Patches besparen tijd, ze repareren alleen wat kapot is en niets anders.

Hoe installeer je een Magento patch

Het installeren van een patch is heel eenvoudig. Eerst moet je naar de Magento downloadpagina gaan om de juiste patch voor je Magento-versie te downloaden. Nadat de download is voltooid, heb je een gecomprimeerde map. Pak de map uit en je zou een .sh-bestand moeten zien. Log in op je FTP-client en maak verbinding met je host. Upload het .sh-bestand in de rootmap van je Magento-installatie.

De tweede stap is ook de laatste stap (we vertelden je al, patches zijn een zeer snelle oplossing ;)). Log in op je server via SSH en navigeer naar de rootmap waar je installatie zich bevindt. In de rootmap voer je de volgende SSH-opdracht uit:

bash patch-name.sh

Dat is alles. Als je dit commando correct hebt uitgevoerd, wordt het volgende bericht weergegeven:

Patch was applied/reverted successfully.

Probleemoplossing

Soms gaat het toepassen van een patch in Magento niet zoals gepland. Je kunt een fout krijgen die voorkomt dat de patch wordt toegepast. Je wordt begroet door een “Patch kon niet worden toegepast” foutmelding. Gelukkig hebben we een aantal oplossingen voor probleemoplossing voor je.

De meest voorkomende fout die je kunt krijgen, is de Hunk Failed-fout. We hebben hier een bericht over dit probleem geschreven en hoe je het kunt oplossen. Als dat niet het probleem is dat je hebt, raden we je aan om te controleren of je de juiste patchversie hebt gedownload. Dat zal waarschijnlijk je probleem zijn.

Soms staat je hosting geen patches toe om op hun server te worden geïnstalleerd. Dit is een teken van een echt onprofessioneel hostingbedrijf, en je moet direct overstappen naar een ander. Beveiliging moet prioriteit nummer één zijn, en als je hostingbedrijf dit niet serieus neemt, zouden ze je winkel niet moeten hosten. We raden je ten zeerste aan om deze lijst met betrouwbare Magento-hostingbedrijven hier te bekijken.

We hopen dat deze gids je heeft geleerd hoe je patches voor Magento kunt toepassen. Er zullen gedurende het jaar verschillende patches worden uitgebracht en je kunt deze gids voor elk van hen gebruiken. Deze gids is alleen voor Magento-versie 1.x.

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Coding Basics
      Logo