statcounter

Tips: Verhoog je Ecommerce sales tijdens de Feestdagen

Het drukste seizoen in de Ecommerce wereld komt eraan: de feestdagen. Statistieken tonen aan dat klanten tijdens de feestdagen meer producten online bestellen dan in enige andere periode van het jaar. Om een deel van deze feestdagendrukte naar jouw Ecommerce site te krijgen, is het belangrijk om op deze periode te anticiperen. We hebben 3 suggesties voor je uitgekozen om te implementeren in je online winkel om je verkoop tijdens de feestdagen te verhogen.

Geef je online winkel een feestelijke make-over

Het mooie van E-commerce is dat je je winkel gemakkelijk kunt aanpassen aan de verschillende feestdagen. Een zeer prominent en voor de hand liggend onderdeel dat veranderd kan worden, is je logo. Het toevoegen van een kleine kerstmuts bovenop je logo is erg eenvoudig en kan de kerstsfeer die je nastreeft echt versterken. Je kunt ook je sociale mediaprofielen zoals Facebook en Twitter een make-over geven door een winter-/kerstlook toe te voegen aan hun omslagfoto’s.

Als je echt een stap verder wilt gaan, kun je categorie-indelingen, ’toevoegen aan winkelwagen’-knoppen of het afrekenproces bewerken. Vergeet niet de feestelijk versieringen terug te veranderen naar je standaard logo’s en lay-outs na afloop van het seizoen.

Maak een speciale feestdagen artikelen sectie

Een belangrijke verkoopverhoger is het toevoegen van een widget of sectie op je homepage of zijbalk met een paar feestelijke aanbiedingen. Kies een paar best verkopende artikelen die veel klanten aantrekken en geef ze een kleine korting voor de feestdagen. Plaats de widget in de zijbalk van je online winkel voor maximale zichtbaarheid.

Vervolgens kun je deze afgeprijsde artikelen promoten op je sociale mediaprofielen zoals Facebook, Twitter, Pinterest en Google+. Je kunt ook een blogpost schrijven over deze artikelen om ervoor te zorgen dat iedereen die op zoek is naar kerstcadeaus een kans heeft om op je pagina terecht te komen.

Stuur een feestdagen artikelen nieuwsbrief

Een geweldige manier om meer verkoop te genereren bij je nieuwsbrief abonnees tijdens de feestdagen is door ze een promotie-e-mail te sturen met de afgeprijsde feestdagen artikelen als onderwerp. E-mails zoals: “10 artikelen om deze feestdagen onvergetelijk te maken” worden altijd zeer gewaardeerd door klanten die op zoek zijn naar nieuwe cadeau-ideeën.

Je kunt 1 mail met alle producten sturen, of ze opsplitsen en ze in meerdere e-mails sturen voor een maximale zichtbaarheid. Als je voor de laatste optie kiest, zorg dan dat je een goede balans vindt tussen behulpzaam/informatief zijn en vervelend. Als je elke dag een nieuwsbrief stuurt, kun je sommige van je abonnees irriteren, wat ertoe kan leiden dat ze zich uitschrijven van je lijst.

Bonus: voeg een gepersonaliseerde kerstkaart toe aan de bestelling

Deze suggestie is misschien niet mogelijk voor de grotere online winkels die dagelijks honderden bestellingen ontvangen, maar het is zeker mogelijk voor de gemiddelde Ecommerce ondernemer die dagelijks een paar bestellingen krijgt. Het idee is om je klant een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar te wensen met een persoonlijk geschreven kerstkaart.

Hoewel dit misschien niet direct resulteert in een verhoging van de verkoop en veel werk lijkt, is het uiteindelijk zeker de moeite waard. Je zult je klant verrassen met een persoonlijk bericht, iets wat bijna niemand anders doet. Dit zorgt ervoor dat ze je winkel en merk onthouden en ze tevreden achterlaten. Ze zullen dit delen met hun vrienden, of er een bericht over plaatsen op Facebook of Instagram, wat je verkeer en verkoop zal verhogen.

We hopen dat deze ideeën je wat tips hebben gegeven in wat je kunt doen om je verkoop deze feestdagen te verhogen. Als je zelf geweldige suggesties hebt, zorg dan dat je ze in de reacties hieronder plaatst om je mede E-commerce ondernemers te helpen!

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Coding Basics
      Logo