statcounter

Top 5 Betrouwbare Magento Hosting

Het vinden van de beste Magento hosting is een taak die zeer moeilijk kan zijn, vooral voor nieuwe webwinkeliers die geen idee hebben over hosting en wat een hostingomgeving goed maakt voor het hosten van een Magento winkel. We kwalificeren een goede Magento host als een host die je winkel heel snel laat draaien, betaalbaar is voor kleine Magento winkels en de mogelijkheid heeft om naadloos te upgraden. Je hosting zou moeten meegroeien met je winkelbezoekers, wat betekent dat als je bezoeken stijgen, je hosting ook geüpgraded zou moeten worden.

Met onze ervaring in Magento ontwikkeling weten we precies welke webhosting de beste is voor Magento, en welke niet. We zijn meerdere verschillende webhosts tegengekomen die allemaal beweren Magento geoptimaliseerde hostingproviders te zijn of die beweerden de beste Magento hosting te hebben. Door middel van testen hebben we uiteindelijk een lijst kunnen samenstellen met de top 5 Magento hostingproviders die de laadsnelheid van je winkel zullen verbeteren, terwijl ze nog steeds goedkoop en betaalbaar blijven.

Siteground Magento hosting

Siteground Magento hosting
 • ONBEPERKTE schijfruimte, bandbreedte, domeinen.
 • Serverlocatie beschikbaar in de VS, EU, AZIË.
 • Prijs: $3,95/MAAND (NU 60% KORTING op de normale prijs van $9,95/mnd).
 • 30 DAGEN Geld-Terug-Garantie.
 • Magento installeren met één klik.
 • Bekijk het hier.

Uit onze ervaring komt Siteground als all-time winnaar uit deze test in termen van de beste Magento-hosting. Coding Basics wordt door hen gehost en we kunnen eerlijk zeggen dat ze een uitstekende klantenservice hebben, geweldige laadtijden en echt goedkoop zijn voor wat ze bieden. Hun StartUp-plan kost slechts $3,95 per maand en biedt een geweldige prestatie voor dat soort geld. Volgens Loadimpact was de gemiddelde responstijd ~70ms met maximaal 50 gelijktijdige bezoekers op de website, zonder vertraging of enige andere downtime. Zie de afbeelding hieronder voor een diepgaand overzicht van de prestatietest.

Siteground magento hosting test

Testlocatie van de server: Dallas, TX Locatie van de SiteGround-server: Chicago, IL Maximale responstijd: 125 milliseconden Minimale responstijd: 64,98 milliseconden

Arvixe

 • ONBEPERKTE schijfruimte, bandbreedte, domeinen.
 • Prijs: $4/MAAND. Gebruik coupon MAGENTO25OFF voor 25% KORTING op de eerste bestelling.
 • 60 DAGEN Geld-Terug-Garantie.
 • Magento installer.
 • Gratis domeinnaam.

Arvixe is de tweede host op onze lijst en ze zijn een geweldige Magento-hostingprovider met hun Personal-pakket dat begint bij $4 per maand. De hosting biedt onbeperkte domeinen, dus je bent klaar met één account voor je Magento-winkel en meerdere domeinen als je besluit om het uit te breiden naar een multi-store (meerdere domeinen onder één installatie). De gemiddelde responstijd met 50 gelijktijdige bezoekers was ongeveer ~115ms zoals je in de grafiek hieronder kunt zien.

Resultaat van de prestatietest van Arvixe hosting

Testlocatie van de server: Ashburn, VS (Amazon) Arvixe Serverlocatie: Dallas, TX Maximale responstijd: 125 milliseconden Minimale responstijd: 105 milliseconden.

Nexcess

 • ONBEPERKTE schijfruimte, bandbreedte, domeinen.
 • Prijs: $6/maand
 • Serverlocatie: VS, VK, Australië
 • 30 DAGEN Geld-Terug-Garantie.
 • Gratis domeinnaam.
 • Bekijk het hier.

Nexcess is een van de oudste Magento geoptimaliseerde hostingproviders die zelfs door de mensen bij Magento HQ zelf wordt aanbevolen als de te kiezen Magento-hosting voor starters. Ze zijn zelfs een Silver partner, wat je op hun website kunt zien. Onze tests hebben echter aangetoond dat er genoeg andere goedkope Magento hosting alternatieven zijn die mogelijk veel beter aan jouw behoeften voldoen. Nexcess is een beetje duurder dan de andere hostingproviders die in deze lijst worden genoemd, wat voor sommigen een reden kan zijn om niet voor hen te kiezen. Ze bieden servers op elk continent ter wereld om je site nog sneller te leveren. Hun prestatietest liet ons zien dat de gemiddelde responstijd van hun server ongeveer ~70ms was, wat goed is.

Nexcess hosting prestatietest

Testlocatie van de server: Dallas, TX Nexcess Serverlocatie: Southfield, VS Maximale responstijd: 100 milliseconden Minimale responstijd: 70 milliseconden

Site5

 • 99,9% Uptime-garantie.
 • Gemakkelijk schaalbaar.
 • 24/7 ondersteuning.
 • One-click Magento-installatie.
 • 45 DAGEN geld-terug-garantie.
 • Bekijk het hier. Site5 is een relatief onbekende Magento-hostingprovider die een vrij goede waarde biedt terwijl hij toch goedkoop blijft. Een zeer sterk punt van Site5 is hun 99,9% uptime-garantie die gepaard gaat met hun schalingsfunctie. Dit betekent dat je hosting automatisch met je meeschaalt, zelfs als je plotseling een sterke toename van bezoekers krijgt. Op Site5 blijft je Magento-winkel in de lucht terwijl op andere hosts de server overbelast kan raken en de site voor sommige bezoekers kan vertragen. Hun gemiddelde reactietijd is ongeveer ~200ms wat niet zo goed is, maar we zagen die niveaus alleen bij ongeveer 40 gelijktijdige bezoekers, zoals je kunt zien in de onderstaande grafiek.
Site5 Prestatietest hosting

Testlocatie van de server: Ashburn, VS (Amazon) Site5 Serverlocatie: Provo, UT Maximale responstijd: 220 milliseconden Minimale responstijd: 120 milliseconden

Hostgator

 • ONBEPERKTE schijfruimte, bandbreedte, domeinen.
 • Prijs: $3.96/MAAND. (Voer de kortingscode: CODINGBASICS in om nog 25% extra korting te krijgen).
 • 45 DAGEN Geld-Terug-Garantie.
 • $100 GOOGLE ADWORDS tegoed (alleen VS).
 • One-click Magento-installer.
 • Bekijk het hier. Hostgator is een van de, zo niet de oudste hostingbedrijven die er zijn. Ze bieden zeer goedkope hosting die je Magento kan draaien met een goede sitesnelheid. Hun servers kunnen extreem goed omgaan met gelijktijdige bezoekers, en de sitesnelheid bleef stabiel op ongeveer ~160ms. Ze zijn een goede optie voor degenen die een betrouwbare Shared Magento-hostingprovider nodig hebben.
Hostgator prestatieresultaat

Testlocatie van de server: Portland, OR Serverlocatie: Charlotte, NC Maximale responstijd: 212 milliseconden Minimale responstijd: 148,67 milliseconden

Welke Magento hosting is het beste voor mij?

Om te bepalen welke van de vermelde goedkope Magento-hostingproviders de beste keuze voor jou is, moet je rekening houden met de volgende punten.

Server uptime

Dit is een sleutelfactor die zwaar moet wegen in je overweging. Server uptime is de daadwerkelijke tijd dat de server actief is zonder onderbrekingen. Ideaal gezien zou je willen dat je server uptime 100% is, maar dat is onmogelijk. Een garantie van 99,9% uptime is echter wel een mooie feature om te hebben. Dit zorgt ervoor dat je site op elk moment toegankelijk is, en je mist geen enkele bestelling.

Laadsnelheid

Niemand houdt van een trage website. Onderzoek heeft aangetoond dat een laadsnelheid van meer dan 2 seconden als onacceptabel wordt beschouwd volgens de huidige normen. Het is daarom belangrijk dat je een server krijgt met een snelle responstijd. Dit verhoogt je conversieratio en de bekeken pagina’s op je site. Je kunt ook onze tips lezen om de snelheid van je Magento-site te verbeteren.

Prijs

Afhankelijk van je budget ben je misschien op zoek naar een meer betaalbare hostingprovider. De beste goedkope Magento-hostingprovider die we zouden aanbevelen is Siteground, zoals je in onze review kunt lezen. We weten dat wanneer je een nieuwe Magento-winkel begint, je geld nodig hebt voor veel andere dingen zoals ontwikkeling, marketing, reclame en misschien zelfs om wat medewerkers in te huren. Dit tikt snel aan, dus het is fijn om een relatief goedkope hostingrekening te hebben.

Serverlocatie

Veel winkeliers weten niet dat de serverlocatie van je Magento-winkel een grote rol speelt in SEO en laadsnelheid voor het land waar je je store op richt. Stel dat je winkel gericht is op klanten in het VK. Je zou dan een server in het VK moeten hebben, omdat het datacenter dicht bij je klanten ligt, waardoor je winkel sneller voor hen laadt. Het is ook geweldig voor SEO-doeleinden, omdat de zoekmachine precies weet wie je wilt targeten.

Server specificaties

Het is ook goed om te controleren of de server van je keuze degelijke hardware- en software-specificaties heeft. Hardware-specificaties zijn over het algemeen goed bij de betere Magento-hostingproviders, maar software kan een aandachtspunt zijn. Je wilt ervoor zorgen dat ze een recente versie van PHP, MySQL, Apache en HTML draaien. Sommige Magento-extensies zijn niet compatibel met oude versies van PHP, dus het wordt aanbevolen om die te vermijden.

Support

Er is niets frustrerender dan op een vrijdagavond een serverfout krijgen en een heel weekend moeten wachten voordat je eindelijk contact kunt opnemen met het supportteam van je host. Niet alleen mis je een heel weekend aan verkopen, je loopt ook het risico posities in de zoekmachine te verliezen, wat het laatste is dat je wilt. Controleer altijd of de support 24/7 beschikbaar is, of in ieder geval een paar uur per dag in het weekend/vakanties.

Opschalingsmogelijkheid

Bij het selecteren van een goede Magento-host is het altijd goed om vooruit te kijken. Wat ga je doen als je winkel een groot succes wordt en meer serverkracht nodig heeft? Kun je je hostingomgeving gemakkelijk opschalen? Het is goed om dat in gedachten te houden bij het maken van je keuze.

Caching

Caching is een techniek die wordt gebruikt om de laadtijd van je site te verbeteren. In plaats van een live versie van je winkel, wordt een ‘Gecachte’ pagina geladen die niet zo veel tijd nodig heeft om te downloaden omdat het een statische pagina is. Dit kan de laadsnelheid van je online winkel drastisch verbeteren. Alle hierboven genoemde bedrijven gebruiken de meest geavanceerde caching-methoden om je een geweldige laadtijd te garanderen.

Tot slot willen we je in de juiste richting wijzen door te zeggen dat je op zoek moet naar een goedkope Magento-hostingprovider als je net begint, en dat je naarmate je meer en meer bezoekers krijgt, dienovereenkomstig moet upgraden. Het heeft absoluut geen zin om een zeer dure host te krijgen als je net begint, terwijl je net zo goed de winkel op een kleiner hostingpakket kunt draaien. Betaal nooit meer dan je echt nodig hebt.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Coding Basics
   Logo